Редактор: e-mail: Кадър: БТВВ края на август писахме писма на Цвета Караянчева,

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВВ края на август писахме писма на Цвета Караянчева,
Коментари Харесай

Бетина Жотева: СЕМ изнемогва, системата ни е древна. Писахме на премиера, но нямаме отговор

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

В края на август писахме писма на Цвета Караянчева, на премиера, на финансовия министър, на господин Рашидов, помогнете ни, тъй като не може да работим, издъхваме, изнемогваме. До този миг няма реакция или отговор от нито една инстанция.

Това разкри ръководителят на Съвет за електронни медии  Бетина Жотева в коментар на отчета на Европейска комисия за медийната среда в България в „ Тази заран ” по БТВ.

Докладът на Европейска комисия за медийната среда у нас е правилен. По метода, по който се финасира през последните няколко годиини, Съвет за електронни медии се трансформира в един преходен орган, който към този момент не може да си извършва отговорностите по закон. Не можем да следим малките екрани и радиата и да контролираме, както се изисква. Не разполагаме с запас да изпълняваме дилемите си, и това би трябвало да го чуят тези, от които зависи, с цел да имаме тези пари. Ние сме подвластни напълно от държавния бюджет, добави Жотева.

Не можем да следим малките екрани и радиа, защото нашата система на мониторинг е антична, на 12 години, а новините се сменят безусловно с часове в цифровия свят. Трябват ни половин милион лв. за междинна красота система. Нашият бюджет е 1 милион и 500 000 лв.. Ако дадем една трета от него за система, с цел да си вършим работа по закон, значи, или да се освободим от половината личен състав или да им понижим на половина заплатите. Ако им ги понижим, ще изчезнат и тези, които са в този момент на работа, сподели още Жотева.

Средната заплата при нас е 880 лв., при нас работят хора в пенисионна възраст, което им е втори приход с изключение на пенсията. Когато назначим конкурс за работа, долната граница на заплатата е 600 лв., а горната граница - 1000. Никой не се явява, ние нямаме и административен потенциал, разяснява Жотева.

Не можем да следим предварителни избори, тъй като системата ни се чупи постоянно. Ние не можем да създадем запис, какво се случва в ефира, звъним на малките екрани, те да ни дават записа, който ни би трябвало да имаме – значи, ето абсурд, с цел да ви глобяваме, ние ви молим да ни дадете ваше видео, приключи Бетина Жотева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР